معرفی انواع خرما

فروشگاه بی بی مینو

زمان مطالعه 1 دقیقه

معرفی انواع خرما

میوه‌های خرما، ثمره شیرین و مغذی درخت نخل هستند. درخت نخل خرما به طور گسترده در خاورمیانه، شمال آفریقا و جنوب آسیا رشد می‌کند. این درختان هزاران سال است که کشت می‌شوند و منبع غذایی مهمی در این مناطق بوده‌اند. در معرفی انواع خرما باید بگوییم که هر کدام طعم، بافت و ظاهر منحصر به فرد خود را دارند. از محبوب‌ترین انواع خرما می‌توان به هلیله، پیارم، خاصویی، دگلت نور، برهی و زاهدی اشاره کرد. این گونه‌ها از نظر شیرینی، اندازه و رنگ متفاوت هستند.

خرمای خاصویی Khassui Date
معرفی انواع خرما

در ایران در حدود 400 نوع خرما وجود دارد که از مشهورترین و محبوب‌ترین آن‌ها می‌توان به خرمای خاصویی اشاره کرد. این خرما به دلیل شیرینی کم و اندازه کوچکی که دارد یکی از بهترین‌ جایگزین‌ها برای قند و شکر در برنامه غذایی بیماران دیابتی یا رژیم ورزشکاران است. این گونه از خرما سرشار از مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز است.

مصرف روزانه این خرما باعث جلوگیری از پوکی استخوان، استحکام و بهبود غضروف‌ها، تقویت حافظه، درمان کم خونی، افزایش و تامین انرژی روزانه، جوانسازی و بهبود پوست، سلامت مو، سلامت و تنظیم دستگاه گوارش می‌شود. پتاسیم موجود در این خرما سبب کاهش فشار خون می‌شود و همچنین از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.

خرمای زاهدی Zahedi Date
معرفی انواع خرما

یکی از انواع خرماهایی که در ایران بسیار مشهور است خرمای زاهدی نام دارد. این خرما به شکل بیضی کشیده است که انتهایی کاملاً باریک و نوک تیز دارد. میوه در مرحله خارَک زرد رنگ است. در مرحله رطب قهوه‌ای روشن و در مرحله خرما به رنگ قهوه‌ای متمایل به قرمز تا زرد کمرنگ تبدیل می‌شود. خرمای زاهدی از انواع مرغوب خرما است که حمل و نقل آن آسان است و قابلیت نگهداری آن در انبار هم وجود دارد.

این خرما یکی از ارقام صادراتی به حساب می‌آید. در معرفی انواع خرما باید بگوییم که این نوع خرما جزو انواع خشک طبقه‌بندی می‌شود و دیررس‌تر از انواع دیگر است. ذکر این نکته لازم است که مقدار ریزش آن از درخت هم زیاد است.

خرمای کبکاب Kabkab Date
معرفی انواع خرما

خرمای کبکاب جزو انواع تر خرما به حساب می‌آید و رنگ قهوه‌ای تیره تا مشکی دارد و این خرما مخصوص استان بوشهر محسوب می‌شود. چون بیشترین سطح زیر کشت خرمای کبکاب در منطقه دشستان استان بوشهر است. خارک این خرما مزه گسی دارد و به همین دلیل چندان از آن استفاده نمی‌شود و بیشتر به صورت رطب و خرما مصرف می‌شود. این نوع خرما از اواسط شهریور ماه قابل برداشت است. کبکاب یک خرما شیره دار است.

خرمای پیارم Piarom Date
معرفی انواع خرما

معرفی انواع خرما بدون پیارم تکمیل نخواهد شد. این نوع از خرما جزو مواد نیمه خشک و گوشتی و معروف‌ترین خرما در استان هرمزگان به حساب می‌آید. درخت نخل‌های پیارم در دامنه انتهایی کو‌های زاگرس در شمال هرمزگان کاشته می‌شوند. این نوع خرما به‌ صورت ارگانیک تولید می‌شود. پوست نازک این نوع از خرما کاملا به گوشت آن چسبیده است. قند موجود در این نوع فروکتوز است که به راحتی در متابولیسم بدن مصرف می‌شود. خرمای پیارم به خاطر نوع قند موجود در آن برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است. این خرما دیررس است و جزو گران‌ترین خرماهای ایران به حساب می‌آید.

خرمای دگلت نور Deglet Noor dates
معرفی انواع خرما

از مهم‌ترین خرماهای تجاری دنیا است که بیشترین مصرف را در جامعه عربی دنیا دارد. خرمای دگلت نور بومی کشور عراق است و در این کشور به خوبی به بار می‌آید. البته این نوع از خرما در مناطق مرکزی استان خوزستان نیز سازگاری بسیار خوبی نشان داده است.

خرمای هلیله
معرفی انواع خرما

در ادامه معرفی انواع خرما باید بگوییم که این نوع خرما از گونه ای بسیار مرغوب ناحیه جیرفت، سیستان و بلوچستان و جهرم است. این خرما طرفداران زیادی دارد و در بازار داخلی نیز فروش بسیار خوبی دارد. این نوع از خرما منبع عظیمی فیبر و مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، پروتیئن و… دارد که برای درمان کم خونی بسیار مفید است.

خرما هلیله تنوع بالایی دارد و این تنوع باعث می‌شود تا ارزش اقتصادی و تجاری آن هم بالا برود. این نوع عاز خرما بعدد از برداشت به راحتی از هسته جدا می‌شوند و با اضافه کردن شیره و کنجد به یک ماده عذایی مغذی و مقوی تبدیل می‌شود که به فروش می‌رسد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.